Honkalanranta

Honkalanrannan luonnonsuojelualue

Lampaat

lampaat talvella

Kuvassa ovat ensimmäiset, kesän 2015 lampaat myöhäissyksyllä.

KESÄLLÄ 2022 LAMPAAT TULEVAT TAAS!

Lampurina toimii Pekka Honkala, joten jos haluat lammashoitajaksi tai lampaan rahoittajaksi niin ota yhteyttä Pekkaan
0449161556 tai pekka.honkala@gmail.com.

TUE LAMPAIDEN ELÄMÄÄ HONKALANRANNASSA, osallistu rahoitustalkoisiin!

Honkalanrannan tuki ry järjestää keräyksen 4.4. – 3.7.2021.

Keräyksen tuotto käytetään kokonaisuudessaan:

  • lampaiden ylläpidosta kertyvien kustannusten kattamiseen
  • alueen kulkuväylien kunnostukseen ja ylläpitoon

Voit osallistua keräykseen lahjoittamalla haluamasi summan Honkalanrannan tuki ry:n tilille FI49 8311 7710 6468 54 ja viestikenttään sana ’talkoot’.

Keräysnumero RA/2022/508, myöntäjä Hämeen poliisilaitos, Keräyksen järjestää Honkalanrannan tuki ry, Y-tunnus 2881432-1, pj Sampo Honkala, Pajamäenkatu 5, 13210 Hämeenlinna

050 530 3553 sampo.honkala@outlook.com

Luonnonsuojelualueen maisemointi hoidetaan alkuraivauksen ja lampaiden avulla. Ensimmäisen lammaskesän hoiti Pekka Honkala yksin, 2016 kesänä lampaita oli enemmän ja hoitamassa usean vapaaehtoisen lammasrinki. Kesän 2017 lampaat saapuivat 28.5. Kesän 2018 tulivat Kiuruvedeltä, kesän 2019 ja 2020 taas Etelä-Suomesta.  Lammasuutisia näet facebookista ryhmästä Honkalanrannan lampaat.

Kesän 2018 karitsat ovat texel-rotuisia, joukon jatkona kolme hiukan vanhempaa suomenlammasta. Rotua kuvataan näin: Texel on alun perin Hollannista kotoisin oleva lammasrotu, joka on kehitetty risteyttämällä Lincoln- ja Leicester longwool-rotuja. Suomeen texel tuotiin Ruotsista vuosina 1968-69. Texel on kookas ja raameiltaan näyttävä, erittäin lihaksikas ja sarveton lammasrotu. Väriltään texel on valkoinen tai blue, sierainten ympärys on tumma. Pää ja jalat ovat villattomat. Villa rungossa on keskihienoa, lyhyttä ja erittäin tiheää. Aikuinen texel-pässi painaa noin 90kg-110kg ja uuhi noin 70-90kg. Luonteeltaan texelit ovat rauhallisia.

Lammasaitauksiin ei pidä mennä, aidat eivät kestä ja lampaat häiriintyvät. Lampaille voi antaa kahdella laudoitetulla ruokintapaikalla tuoretta ruohoa, kerppuja tai vanhaa leipää – ei mitään muuta.

Kummilammas 2018                                                  saatavilla 0,5/11

Kaikilla lampailla on kummit. Lammaskummius on mahdollisuus tukea luonnonsuojelutyötä oman maisemointilampaan avulla. Rahoittamalla lampaan kummi varmistaa maisemoinnin sujumisen ja jatkumisen Honkalanrannassa, saa hyvän mielen ja todella herkullista lihaa. Lampaan kummiomistajaksi pääsee 210 eurolla ja puolikkaan sai itselleen 120 eurolla.

Lampailla ei ole ulkopuolista rahoitusta, vaan ne hankitaan, ruokitaan ja hoidetaan vapaaehtoisvoimin. Maisemointiin on nyt saatu viiden vuoden sopimustuki, noin 900e/vuosi.  Viime kesänä yhden lampaan kustannukseksi tuli 330e. Talja sai lunastaa erikseen.

Jos haluat vuoden päästä lammaskummiksi, ota yhteyttä satuelo.in@gmail.com tai 0405922949

Vuoden 2018 kummit ovat löytyneet. Kiitos arvokkaasta maisemointityöstä Heta Gylling, Timo Airaksinen, Juhani Kortteinen, Kati Aaltio, Ritva Kallasmaa, Terhi Seinä, Paula Mattila, Satu Elo, Konsta Kortteinen, Taneli Gavrilov, Ilja Gavrilov, Anu Halvari sekä 4 salaista kummia!

Kiitokset vuoden 2017 lammaskummeille: Sara Syyrakki, Satu Elo, Konsta Kortteinen, Kati Aaltio, Heta Gylling, Ritva Kallasmaa, Paula Mattila, Terhi Seinä, Markku Sinisalo, Eija Kauppinen sekä 5 salaista kummia. Kiitokset myös valtavan työn tehneelle talkooringille!

Kiitokset kesän 2016 lammashoitajien talkooringille Pekka Honkala, Ritva Kallasmaa, Satu Elo, Sirpa Rautiainen sekä 8 talkoolaista. Kiitokset myös lammaskummeille Timo Airaksinen, Heta Gylling, Ritva Kallasmaa, Satu Elo, Sampo Honkala, Timo Nieminen,  Sirpa Rautiainen, Paula Ränkimies sekä kolme salaista lammasystävää

Maisemointilaiduntamisen ohjeita Maisemalaiduntaminen, opas käytännön totettamiseen

lampaat talvella

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: